My work here is done

"Daca anostele randuri pe care le vei gasi de-acum incolo te vor plictisi ,consoleaza-te ,cititorule, gandindu-te la mine care a trebuit sa scriu."-Tenessee Williams


Cand eram copil, nu prea aveam cu cine ma juca in afara de fratele meu mai mic si de verisoara mea. Chiar daca nu aveam si pe altcineva cu care sa ne pierdem timpul mereu jucam cate un alt scenariu plin de imaginatie. Desi aveam jucarii, preferam sa ne jucam cu bete sau sa alergam, mereu ne placea sa ne confectionam singuri jucariile, sa inventam reguli si sa ne prostim.
Cat era ziua de
mare ne puneam imaginatia la incercare si incercam sa gasim noi adepti la cultul nostru.
De multe
ori eram pedepsiti pentru ca ne mai raneam din cand in cand, dar macar ne distram, eram uniti si desi ne mai certam eram un trio perfect de copii.
Mereu ve
seli si mereu jucausi, nimeni si nimic nu ne putea opri din joaca noastra ce ne ducea mereu intr-o lume plin de aventuri si de fiinte misterioase si pe care adultii nu le puteau vedeau.

Dar azi...copii sunt atat de ... nici nu am cuvinte..
Doare atat de tare sa vezi cum copii din ziua de a
zi IMITA ceea ce vad la televizor iar imaginatia lor e ingradita de o cutie de plastic cu imagini.Stau si ma gandesc:"Cat de terminat sa fii sa te joci mereu acelasi joc, la nesfarsit, ca mai apoi sa te trezesti ca nu ai deloc imaginatie pentru care doamnele profesoare/invatatoare fac atat de multe eforturi pt. a o obtine.

Iar partea cea mai rea este ca daca toti am fce la fel...ce s-ar
alege de noi??!
Pai am fi inca la stadiul de "HU
BA-HUBA" cand vanam cu pietre si fugeam de celelalte animale.
Poate ca asa ar fi fost mai bine si poate ca asa nu s-ar fi intamplat atatea tragedii, dar totusi cel care ne-a crea
t ne-a dat un dar, pe care aproape nimeni din tanara generatie[ma refer la copii de la 12-13 ani in jos] nu il foloseste si nu-l exploateaza macar printr-un joc tampit, dr macar sa arate ca gandesc si ca nu depind de prostiile debitate la televizor.

Nu spun acum:"nu va uitati acum la telvizor", din partea mea uitativa!
Dar totusi, inchipuiti-va ce frumos ar fi daca in loc sa va uitati la TV cand ploua iesit afara, undeva la adapost, si va inchipuiti cine stie ce, dar orice.
E un exercitiu, un simplu exercitiu care va ajuta mult.

Daca nu am avea imaginatie am fi niste simpli oameni spalati pe creier.Niste oameni care nu gandesc, care depind de altii si care nu vad decat atat cat li se permite sa observe.

Copilar
ia ne zambeste! Ne cheama! Ne imbata cu mirosul ei de copaci infloriti si iarba proaspat incoltita! Ne cheama sa alergam ca niste handicapati, sa ne rupem picioarele de oboseala pe un camp cu iarba sau flori[probabil si copaci...].
Azi suntem atat de inchisi in jungla urbana incat daca am merge intr-o padure am sta si ne-am holba ca nu stim ce-i aia.

Daca stau bine si ma gandesc...nici nu ar trebui sa mergem intr-o padure.
De ce sa ne deprimam ca semenii nostri lasa gunoaie si mai stiu eu ce?

Zambesc numai cand ma gandesc ca m prins si eu vremea libertatii padurii in care omul nu se punea ca idiotu' sa ingradeasca dealurile/padurile.
Ma scoate din sarite gandul ca acum daca vreau sa ma plimb pe unde mergeam cand eram mai mica nu pot ca si-a ridicat nu-stiu-
eu-cine casa sau ca-i loc privat si da ala cainii pe mine.

OMULE! Padurea e lasata de la Dumnezeu ca sa se bucure toti oamenii de ea nu numai un handicapat cu bani ce vine o data la nu-stiu-eu-cate luni/ani pe-acolo.
Spun aceste lucruri ca-mi place sa ma plimb prin padure. Dar ma deprim enorm cand vad cat rau a putut face omul, cat a distrus, cat distruge si cat va distruge...

Omul e o fiinta ce e obsedata dupa posesii.
In curand
o sa ajungem sa avem si aer privat...
Deplorabil...
Cadem intr-un ritm alert si nimeni nu face nimic pentru a ne incetini. Si chiar daca eu vrobesc, si chiar daca o sa incerc sa schimb ceva, momentan sunt un copil si latru ca proasta.
Si c
hiar daca am sa cresc si am sa incerc sa schimb ceva, la ce bun, spiritul de turma ne-a intrat in codul genetic.
O turma de prosti cu un bou in frunte, ajungem sa ne dam cap in cap unul pe altul fara sa stim de ce, fara nici un scop...

Nu mai are rost sa mai latru aiurea...oricum nu sunt ascultata...
Ne mai vedem...
Cu bine!
P.S.: Creierul meu o ia pe aratura asa ca incep sa debitez prostii... Totusi era bine cand eram copiii, nu aveam nici o grija si ne distram.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

About this blog

Ei

"Imi simt mai des limitele. Si e firesc sa fie asa, pentru ca nu raman niciodata, sau aproape niciodata, in mijlocul coliviei, fiinta mea navaleste inspre gratii."[Andre Gide] "Cele mai frumoase lucruri sunt cele pe care ti le sufla nebunia si le scrie ratiunea."[Andre Gide] "Numai un prost poate sa critice, sa condamne si sa se planga-si majoritatea protilor o fac. [Dale Carnegi] "Nebunia inseamna sa faci acelasi lucru in mod repetat si sa te astepti sa obtii alt rezultat."[Albert Einstein]